Permanent make up

Permanent Makeup

Øjenbryn

Skygge/powder/ombre – laves ved at deponere pigment i huden ved hjælp af en maskine. Det endelige resultat giver en effekt, som når man tegner bryn op med en pudder, men stadig på en let og blendet måde, dvs. ingen skarpe kanter. Denne metode anbefales især, hvis man har en fedtet eller problematisk hudtype.

Microblading Hairstroke-øjenbryn – med Microblading-teknikken kan man genskabe manglende øjenbrynshår, give mere fylde eller give mere symmetri. Microblading udføres manuelt ved hjælp af en pen og et lille “blad”, som er formet af små sammensatte nåle. Ved hjælp af dette blad “ridser” man streger i huden, som imiterer bryns hår. Microblading anbefales ikke til fedtede/problematiske hudtyper eller ved synlige karsprængninger i behandlingsområdet.

Læber

Læberne kan tilføjes en smuk nuance, og man kan opnå et mere ungdommeligt udseende ved at lave en mere defineret kant, ud over at man kan udligne asymmetri.
Lider du af forkølelsessår, er det vigtigt at starte en tabletkur 3 dage inden behandlingen, som du kan få på recept på ved din læge.

Eyeliner

Ved hjælp af permanent makeup er der også mulighed for at lave en flot og naturlig eyeliner eller en vippefortætning, som især er flot til den lyse, skandinaviske type.

Vigtig information inden behandlingen

Er permanent makeup ligesom en tatovering?
Permanent makeup kan ikke helt sammenlignes med en tatovering. Der bruges andre farver og teknikker, og holdbarheden er ikke den samme. Typisk holder permanent makeup fra 1 til 5 år, men man skal påregne at vedligeholde sin mikropigmentering ca. en gang om året.

Produkter
Der anvendes pigmenter og udstyr af højeste kvalitet og efter de bedste sikkerhedsstandarder. Phibrows-pigmenter er produceret uden brug af tungmetaller og er ikke testet på dyr. Er man i tvivl, om man kan tåle pigment, er der mulighed for at lave en allergitest, som skal laves min. 72 timer inden selve behandlingen.

Det er vigtigt, at man en uge inden behandlingen stopper med at indtage fiskeolie.

Op til behandlingen anbefales det ikke at tage smertestillende medicin.

Helingsprocessen

I op til 24 timer efter behandlingen kan man være lidt hævet, rød og øm. Efterfølgende kommer området til at væske en smule. Efter 1-2 døgn dannes der en skorpe. Det er vigtigt, at man ikke piller i skorpen, og at den selv kan få lov til at falde af. Skorpen falder af efter 5-10 døgn. Man vil opdage, at farven bliver lysere, efter at skorpen er faldet af. Der forsvinder typisk mellem 30-60% af farven. Farven skal stabiliseres i huden over 28 dage, og man kan derfor ikke lave en touch-up før.

Efter ca. 4-6 uger er det behandlede område helet, farven er stabiliseret, og man er klar til 2. behandling (touch-up).

Hudtyper og antal af behandlinger

Hudtypen har stor betydning for det endelige resultat og antal af behandlinger. Tør/fin hud “suger” pigment til sig og giver en klar farve og god holdbarhed. Grov/fedtet hud vil derimod kaste mere farve af sig og forandre/sløre farven lidt. Ved grov/fedtet hud kan holdbarheden være kortere. Er man det mindste i tvivl om sin hudtilstand, skal man inden behandlingen booke en konsultation.

Kontraindikationer

Hvis du lider af én eller flere af følgende tilstande, frarådes det at få udført permanent makeup:

Diabetes
Kronisk hudsygdom
Lider af akne eller er blevet behandlet for akne inden for 1 år
Kontaktallergi
Immunlidelse
Hæmofili
Psoriasis
Tendens til ardannelse
Epilepsi
Det frarådes at udføre behandlingen på et område, som er blevet behandlet med Botox inden for 3 måneder.
Hvis du er gravid eller ammende
Hvis du er syg, har feber eller en betændelsestilstand i kroppen.